Божко, Наталія ВолодимирівнаПасічний, Василь МиколайовичТищенко, Василь ІвановичПопова, Єлизавета Сергіївна2020-06-162020-06-162018Патент на корисну модель № 127624 UA, МПК A23L 13/00 (2016.01). М’ясовмісний хліб «Єлизаветинський» / Божко Н. В., Пасічний В. М., Тищенко В. І., Попова Є. С. ; патентовласник Сумський національний аграрний університет – № u201803098 ; заявл. 26.03.2018 ; опубл. 10.08.2018, Бюл. № 15 2018.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31423Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме – до виробництва м'ясних хлібів. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясовмісного хліба з використанням додаткових джерел білків тваринного походження, а саме м'яса мускусної качки та рибної сировини, які забезпечували б одержання нового виробу зі збалансованим складом поживних речовин. Поставлена задача вирішується за рахунок того, що м'ясовмісний хліб, який містить шпик твердий, борошно пшеничне, згідно зі способом містить м'ясо качки мускусної, фарш товстолобика, суху молочну сироватку, альбумін сироватки крові, препарат розчинної клітковини Fiber, меланж сухий. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of meat loaves. The utility model is based on the task of developing meat-containing bread using additional sources of animal protein, namely musk duck meat and fish raw materials, which would provide a new product with a balanced composition of nutrients. The problem is solved due to the fact that meat-containing bread containing solid lard, wheat flour, according to the method contains musk duck meat, minced silver carp, dried whey, whey albumin, soluble fiber preparation Fiber, dry mеlange.meat-containing breadм'ясо качкитовстолобикрослинна клітковинам’ясовмісний хлібduck meatsilver carpvegetable fiberкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівМ’ясовмісний хліб «Єлизаветинський» (Патент на корисну модель № 127624)Technical Report