Підвищення стабільності роботи ЦАП в системах автоматизації - Сидорченко, Є. В.; Гончаренко, Борис Миколайович; Іващук, Вячеслав Віталійович (My University, 2003)
При застосуванні ЦАП в схемах, де складаються струми при перетворюванні цифрового сигналу в аналоговий сигнал напруги, часто виникають додаткові похибки, що пов’язано з нестабільністю роботи перетворювача. Розроблене схемне рішення дає можливість уникнути режимів нестабільності при отриманні сигналу напруги та забезпечити належну швидкодію ЦАП. In the application of the DAC in schemes where the currents are sumed when converting the digital signal into an analog voltage signal, there are often additional errors due to the instability of the converter. Designed circuit design, avoids instability modes when receiving the voltage signal to ensure proper speed of the DAC.
Keywords: цифро-аналоговий перетворювач; система автоматизації; струмовий вихід; сигнал напруги; нелінійний режим; нестабільність; digital-to-analog converter; system automation; current output; the signal voltage; linear regime; instability; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка