Пасічний, Василь МиколайовичБожко, Наталія ВолодимирівнаТищенко, Василь Іванович2020-06-162020-06-162017Патент на корисну модель № 119885 UA, МПК A23L 13/60 (2016.01). М’ясовмісна варена ковбаса «Качина» з екстрактом чорної смородини / Пасічний В. М., Божко Н. В., Тищенко В. І. ; патентовласник Сумський національний аграрний університет. – № u201704511 ; заявл. 10.05.2017 ; опубл. 10.10.2017, Бюл. № 19 2017.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31403Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме - до виробництва варених ковбас. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясовмісної вареної ковбаси, з добавкою екстракту чорної смородини, який містить у своєму складі цілий ряд речовин з антиокислювальними властивостями для запобігання окислювальному та мікробіологічному псуванню виробу під час зберігання. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of cooked sausages. The utility model is based on the task of developing meat-containing cooked sausage, with the addition of black currant extract, which contains a number of substances with antioxidant properties to prevent oxidative and microbiological spoilage of the product during storage.кафедра технології м’яса і м’ясних продуктівекстрактчорна смородинам'ясовмісний продуктварена ковбаса extractblack currantmeat productboiled sausageМ’ясовмісна варена ковбаса «Качина» з екстрактом чорної смородини (Патент на корисну модель № 119885)Technical Report