Вплив рослинних екстрактів на синтез вітамінів під час пророщування зерна - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Береза-Кіндзерська, Людмила Василівна; Тогачинська, Ольга Василівна (My University, 2017)
Досліджено, що оброблення зерна фітоекстрактами часнику, цибулі та насіння кропу інтенсифікує утворення біологічно активних речовин, зокрема вітамінів та вітаміноподібних сполук під час пророщування зерна. Визначено вміст вітамінів антиоксидантів та деяких вітамінів групи В у зерні, пророщеному з використанням фіто екстрактів. Науково обґрунтовано доцільність використання рослинних екстрактів часнику цибулі та насіння кропу для пригнічення росту мікроорганізмів у процесі пророщування зерна з метою застосування його як харчової основи. It was investigated that grain processing with phytoextracts of garlic, onion and dill seeds intensifies the formation of biologically active substances, in particular vitamins and vitamin-like compounds during grain sprouting. The content of vitamins of antioxidants and certain vitamins of group B in the grains germinated using phyto-extracts has been determined. It is scientifically substantiated the expediency of using plant extracts of garlic onions and dill seeds to suppress the growth of microorganisms in the process of germinating grain in order to use it as a nutritional basis.
Keywords: кафедра технології оздоровчих продуктів; кафедра екології та екоменеджменту