Популярність чайних салонів на Україні - Фурманова, Юлія Петрівна; Паламарчук, Лілія Вікторівна (My University, 2015)
В останні 50 років традиції чайної майстерності активно подорожують по світу, змушуючи все більшу кількість людей відмовлятися від дешевого чаю в пакетиках заради осягнення істинної суті чаю - напою, що зближує душі. Традиція проведення чайних церемоній з'явилася в Китаї. Потім з Піднебесної вона перекочувала до Японії, де імператорські придворні перетворили її на витончене змагання з дегустації. Китайська чайна церемонія називається «гунфу ча», що в перекладі означає «вище мистецтво чаю». Воно зародилося в середовищі китайських буддійських ченців у І-ІІ столітті до нашої ери. Справді, чай — це філософія Сходу. In the past 50 years, the tradition of tea craftsmanship actively travel the world, making more and more people give up cheap tea bags for comprehension of the true essence of tea - a drink that brings the soul. The tradition of tea ceremonies appeared in China. Then she migrated from China to Japan, where the imperial court turned it into a neat tasting competitions. Chinese tea ceremony is called "Kung cha" which means "the highest art of tea." It originated among Chinese Buddhist monks in the I-II century BC. In fact, tea - a philosophy of the East.
Keywords: чайні салони; чайні церемонії; tea salons; tea ceremony; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції