Стан та перспективи розвитку туризму за видами в Хмельницькій області - Антоненко, Ірина Ярославівна; Курбацький, Ілля Юрійович (My University, 2023)
Розвиток туризму Хмельницької області є стратегічно необхідним та вигідним, оскільки тут є велика кількість природно-рекреаційних, історико-культурних ресурсів та потенційних дестинацій, що не отримали належного маркетингового забезпечення та відповідного брендингу. В умовах високої конкуренції потенціал області неосяжний, адже має можливість розвиватися майже в усіх напрямках туризму, таких як: рекреацій-ний, пізнавальний, гастрономічним, екологічний, історико-культурним та ін. Тому вкрай важливо проаналізувати туристичні ресурси області та їх потенціал, охарактеризувати сучасний рівень розвитку та інноваційних впроваджень у сфері туризму, виділити існую-чі та потенційні туристичні дестинації, які необхідно враховувати при розробці турів, визначити існуючі проекти для загального розвитку туризму, обґрунтувати, описати за-ходи, що вживаються для підвищення рівня туристичної активності та вдосконалення туризму в цілому, визначити напрями подальшого розвитку туризму в регіоні.
Keywords: Хмельницька область; дестинація; туристичний потенціал України; туристична привабливість території; кафедра туристичного та готельного бізнесу