Номінативні процеси: природа та сутність - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2022)
Досліджено номінативні процеси, їхню природу та сутність. Схарактеризовано поняття первинної, повторної та вторинної номінації. Доведено, що мовна номінація є передусім процесом найменування, тобто перетворення фактів позамовного середовища в набуток системи і структури мови, і водночас його результатом. Вторинна лексична номінація є узагальненням мовного досвіду.
Keywords: номінація; номінативні процеси; первинна номінація; вторинна номінація; кафедра гуманітарних дисциплін; nomination; nominative processes; primary nomination; secondary nomination