Тенденції ринку борошна в Україні - Бзенко, Альона Олександрівна; Данькевич, Олександр Григорович (My University, 2014)
Сучасний стан економіки супроводжується значними трансформаціями, також падінням обсягів виробництва та реалізації зернових культур, продукції переробки зерна, зниженням показників ефективності розвитку борошномельно-круп'яної і комбікормової промисловості, порушенням рівноваги у співвідношенні попиту і пропозиції борошна, крупів та комбікормів. Тому в таких умовах постає необхідність у всебічному вивченні, узагальненні та розробці науково-практичних рекомендацій щодо вирішення проблеми значного підвищення ефективності функціонування борошномельно-круп'яної галузі в регіонах та по країні в умовах ринкового господарювання, збалансованого та пропорційного розвитку сировинних зон та зернопереробних підприємств. The current state is accompanied by a remarkable transformation as the fall in production and sales of crops and products of grain processing, reduced performance of Milling and feed industry, imbalance in the supply and demand of flour, cereals and animal feed. Therefore, in such circumstances, there is a need for a comprehensive study, synthesis and development of scientific and practical recommendations to address significant increase in the efficiency of the Milling industry in the region and the country as a market economy, sustainable and balanced development of raw material zones and grain processing enterprises.
Keywords: тенденції; ринок борошна; конкуренція; trends; flour market; competition; кафедра економіки і права