Реалізація індивідуалізму та колективізму у розвитку міжкультурної компетенції під час вивчення іноземних мов - Лук’янець, Галина Геннадіївна (My University, 2021)
Формування іншомовної комунікативної міжкультурної компетенції у сучасному освітньому середовищі ґрунтується на домінуючих світоглядних характеристиках культури – індивідуалізмі та колективізмі. Індивідуалістський вимір організації навчального процесу реалізується у заохоченні студентів до саморепрезентації через створення психологічно комфортних умов навчання, варіювання тематичного наповнення програм та організаційну варіативність занять. Колективізм під час вивчення іноземної мови проявляється у формуванні єдностей цінностей, позитивної взаємозалежності та особистої відповідальності. The formation of foreign language communicative intercultural competence in the modern educational environment is based on the dominant worldview characteristics of culture - individualism and collectivism. The individualistic dimension of the organization of the educational process is realized in encouraging students to self-representation through the creation of psychologically comfortable learning conditions, variation in the thematic content of programs and organizational variability of classes. Collectivism during the study of a foreign language is manifested in the formation of unity of values, positive interdependence and personal responsibility.
Keywords: іншомовна комунікативна міжкультурна компетенція; навчальний процес; індивідуалізм; колективізм; foreign language communicative intercultural competence; educational process; individualism; collectivism; кафедра іноземних мов професійного спрямування