Манк, Валерій ВеніаміновичМельник, Оксана ПетрівнаТочкова, Оксана Василівна2014-11-072014-11-072014Манк, В. В. Тиксотропія водних розчинів полісахаридів / В. В. Манк, О. П. Мельник, О. В. Точкова // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 326.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18079Більшість технологічних процесів переробки сировинних компонентів та виготовлення харчових продуктів відбувається у полідисперсних водних розчинах зі складною молекулярною структурою, в яких при зміні технологічних режимів спостерігаються структурні перетворення макромолекул харчових компонентів до встановлення відповідних рівноваг. Особливо це може проявлятися при використанні біологічно-активних добавок та інгредієнтів полісахаридної природи, що впливають на структурно-механічні характеристики харчових систем. Most of the technological processes of processing of raw materials and production of food occurs in polydisperse aqueous solutions with a complex molecular structure, which when changing technological regimes observed structural changes of macromolecules food components to establish the appropriate balance. Especially it can be shown by using biologically active additives and ingredients polysaccharide nature, affecting the structural and mechanical properties of food systems.otherполісахаридитехнологічні процеситиксотропіяpolysaccharidesprocessesThixotropyкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології консервуваннякафедра експертизи харчових продуктівТиксотропія водних розчинів полісахаридівOther