Пасічний, Василь МиколайовичПолумбрик (Іванова), Манєфа МиколаївнаНеводюк, Ірина ВалентинівнаЦиганкова, Марія Cергіївна2020-06-152020-06-152017Патент на винахід № 114762 UA, МПК А23 L 33/17 (2016.01). Композиція для виробництва емульгованих продуктів з яловичим колагеновим білком / Пасічний В. М., Полумбрик М. М., Неводюк І. В., Циганкова М. С.; власник Національний університет харчових технологій. – № а201512724 ; заявл. 23.12.2015 ; опубл. 25.07.2017, Бюл. № 14 2017.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31360Винахід належить до харчової промисловості і може бути використаний для виробництва ковбасних виробів. Задачею, на вирішення якої направлений винахід, є створення композиції з сухим яловичим колагеновим білком, яка за рахунок використання тваринного білка з високими текстуроформуючими і емульгуючими характеристиками, дозволить виробляти ковбасні вироби без погіршення біологічної і харчової цінності. The invention relates to the food industry and can be used for the production of sausages. The problem to be solved by the invention is to create a composition with dry beef collagen protein, which through the use of animal protein with high texture-forming and emulsifying characteristics, will produce sausages without compromising biological and nutritional value.кафедра технології м’яса і м’ясних продуктівкомпозиціябілокколагенварені ковбасиcompositionproteincollagenboiled sausagesКомпозиція для виробництва емульгованих продуктів з яловичим колагеновим білком (Патент на винахід № 114762)Technical Report