Романова, Зоряна МиколаївнаЗубченко, Віктор СергійовичКарпутіна, Маргарита ВіталіївнаРоманов, Микола Сергійович2013-04-102013-04-102005https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7405Для переведення в розчин екстрактивних компонентів зернової сировини (процес затирання у пивоварінні) використовують ферментисолоду і концентровані ферментні препарати (КФП) [1,2,4]. Однак при всіх перевагах такого поєднання – отримання максимальної кількості ферментів для розчинення зернових заторів, слід відмітити і такий суттєвий недолік, як високу вартість солоду та КФП , що призводить до зростання собівартості кінцевого продукту – пива. Дана робота присвяченадослідженням, спрямованим на отримання високоекстрактивних пивних заторів з використанням лише солоду, як джерела ферментів. Екзогенні ферменти у дослідженнях не використовували. To convert the solution of extractive components of the grain material (mashing process in brewing) using enzymes and concentrated malt enzymes (CFR) [1,2,4]. However, with all the benefits of this combination - a maximum number of enzymes to dissolve grain congestion, it should be noted, and a major drawback is the high cost of malt and CFR, which leads to an increase in the cost of the final product - beer.otherмагнітне полезатиранняферментигідролізсуслоmagnetic fieldmashingenzymeworthydrolysisкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюкакафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваДослідження впливу постійного магнітного поля на інтенсифікацію процесу приготування пивного суслаArticle