Зміни амінокислотного складу при пророщуванні рисового зерна - Бохна, Христина-Марія; Мукоїд, Роман Миколайович; Ємельянова, Ніна Олександрівна (My University, 2014)
Людство все частіше зустрічається з вродженим захворюванням – целіакією, яка пов’язана з непереносимістю організмом особливої фракції рослинного білку – глютену. Лікарських препаратів для боротьби з цим захворюванням на сьогоднішній день немає.
Keywords: целіакія; білок; рис; сорт; целиакия; глютен; белок; rice; grade; celiac; gluten; protein; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства