Виробництво білкових ізолятів в Україні - Пічевський, Сергій Віталійович; Рубанка, Катерина Володимирівна (My University, 2024)
Виробництво рослинних білкових ізолятів є стратегічно важливою галуззю, що дає можливість розробляти харчові продукти з високим вмістом білків призначені для всіх верств населення в тому числі забезпечення військовослужбовців повноцінним харчуванням. В роботі представлено світові об’єми виробництва білкових ізолятів в грошовому еквіваленті. Перераховано підприємства України, що виготовляють білкові ізоляти.

The production of plant protein isolates is a strategically important industry, which makes it possible to develop food products with a high protein content intended for all segments of the population, including providing military personnel with full nutrition. The work presents the world production volumes of protein isolates in monetary terms. Ukrainian enterprises that produce protein isolates are listed.
Keywords: кафедра технології консервування; горох; білкові ізоляти; статистика виробництва; peas; protein isolates; production statistics