Божко, Наталія ВолодимирівнаПасічний, Василь МиколайовичТищенко, Василь Іванович2020-06-162020-06-162018Патент на корисну модель № 126214 UA, МПК A23L 13/40 (2016.01). М’ясо-місткий хліб комбінованого складу / Божко Н. В., Пасічний В. М., Тищенко В. І. ; патентовласник Сумський національний аграрний університет. – № u201713151 ; заявл. 29.12.2017 ; опубл. 11.06.2018, Бюл. № 11 2018.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31415Корисна модель належить до харчової промисловості, а саме – до виробництва м'ясних хлібів. В основу корисної моделі поставлена задача розробки м'ясо-місткого хліба комбінованого складу з використанням додаткових джерел білків тваринного походження, а саме рибної сировини, та за рахунок переробки вторинної сировини, а саме білкового стабілізатора зі свинячої шкурки, які забезпечували б одержання нового виробу зі збалансованим складом поживних речовин. The utility model belongs to the food industry, namely to the production of meat loaves. The utility model is based on the task of developing meat-containing bread of combined composition with the use of additional sources of animal protein, namely fish raw materials, and by processing secondary raw materials, namely protein stabilizer from pork skin, which would provide a new product from balanced composition of nutrients.meat-rich breadбілковий стабілізаторбілок твариннийклітковинам’ясо-місткий хлібprotein stabilizeranimal proteinfiberкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівМ’ясо-місткий хліб комбінованого складу (Патент на корисну модель № 126214)Technical Report