Технологія очищення стічних вод підприємств хлібопекарської промисловості - Демченко, Олена Олександрівна; Семенова, Олександра Андріївна (My University, 2016)
Кількість активного мулу, яка формується в процесі ферментації, дозволяє збільшити його робочу концентрацію без порушення роботи вторинного відстійника. Активний мул, отриманий при ферментації стічних вод хлібзаводу, відрізняється високою швидкістю осадження. Співвідношення об’ємів осаду і осадової рідини суттєво відрізняється залежно від концентрації мулу в культуральній рідині. Цесвідчить про те, що час повного осадження при розрахунку вторинного відстійнику можна враховувати лише в тому випадку, якщо освітлена частина рідини займає більшу частину ємності, в якій відбувається осадження. Number sludge, which is formed during fermentation, increases the concentration of its work without disruption of the secondary clarifier. Activated sludge obtained by fermentation of sewage bread-baking plant, has a high deposition rate. Value and volume of sediment sedimentary fluid differs significantly depending on the concentration of sludge in the culture fluid. Itshows that the full deposition in the calculation of the secondary settling tank can be taken into account only if illuminated the liquid occupies most of the capacity in which there is deposition.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; стічні води; очисні споруди; активний мул; ферментація; wastewater treatment plants; activated sludge; fermentation