Обґрунтування способу отримання рослинної сировини для виробництва дієтичної добавки з підвищеним вмістом хрому - Личак, Анастасія; Івчук, Надія Павлівна (My University, 2018)
Встановлено, що для профілактики і зниження захворювань, пов’язаних з дефіцитом Cr3+ і мікроелементів загалом, доцільним і перспективним буде розроблення дієтичної добавки з листя салату, вирощеного в мінералізованому хромом середовищі. It has been established that for the prevention and reduction of diseases associated with the deficiency of Cr3 + and trace elements in general, it is expedient and promising to develop a dietary supplement from the leaves of lettuce grown in a mineralized chromium medium.
Keywords: дієтична добавка; рослинна сировина; мінералізовані середовища; хром; dietary supplement; vegetable raw material; chromium; mineralized environments; кафедра технології оздоровчих продуктів