Лабжинська, Маргарита ЮріївнаВолодченкова, Наталія Валеріївна2019-06-272019-06-272019Лабжинська, М. Ю. Вплив поліпшувачів хлібобулочних виробів на організм людини / М. Ю. Лабжинська, Н. В. Володченкова // Європейські виміри сталого розвитку : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 23-24 квітня 2019. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 54-55https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29929У роботі представлено результати дослідження видів харчових добавок при їх використання у виробництві хлібобулочних виробів. Визначено, що при виробництві таких виробів використовують харчові добавки рослинного, тваринного, синтетичного чи комбінованого походження визначеного спектру дії. Наведено їх основні характеристики та способи використання у технологічному процесі. До організму працівників хлібопекарських підприємств такі речовини потрапляють через дихальні шляхи, у зв’язку із тим, що віддозовування даних речовин відбувається вручну із фасувальної три по 5-25 кг.uk-UKхарчові добавкиnutritional supplementsхлібобулочні виробиbakery productsентеральні харчові алергениenteral food allergensорганізм людиниhuman bodyкафедра екології та екоменеджментуВплив поліпшувачів хлібобулочних виробів на організм людиниThesis