Вплив поліпшувачів хлібобулочних виробів на організм людини - Лабжинська, Маргарита Юріївна; Володченкова, Наталія Валеріївна (My University, 2019)
У роботі представлено результати дослідження видів харчових добавок при їх використання у виробництві хлібобулочних виробів. Визначено, що при виробництві таких виробів використовують харчові добавки рослинного, тваринного, синтетичного чи комбінованого походження визначеного спектру дії. Наведено їх основні характеристики та способи використання у технологічному процесі. До організму працівників хлібопекарських підприємств такі речовини потрапляють через дихальні шляхи, у зв’язку із тим, що віддозовування даних речовин відбувається вручну із фасувальної три по 5-25 кг.
Keywords: харчові добавки; nutritional supplements; хлібобулочні вироби; bakery products; ентеральні харчові алергени; enteral food allergens; організм людини; human body; кафедра екології та екоменеджменту