Рекрутинг, як технологія пошуку персоналу - Шпакович, Катерина Андріївна; Юрик, Ярина Іванівна (My University, 2014)
Актуальність теми. Різноманітні зміни, які відбуваються у нашому суспільстві, призводять до все більшого загострення такого питання, як підбір персоналу. Розширення виробництва, конкурентна боротьба, зміна економічної моделі, нестабільне економічне середовище тощо усе це спонукає керівників організацій ставити жорсткі вимоги до працівників. Освіта, професіоналізм, досвід роботи, особистісні якості, комунікативність та інше вже не є стандартними ознаками під час прийому на роботу. Зростання ваги людського чинника призвело до виникнення потреби у різнобічних якісній та кількісній оцінках якостей претендента. Тому класичний підбір персоналу відходить на другий план, а новітні технології витісняють попередні. Background. The various changes taking place in our society, leading to a growing aggravation of such issues as recruitment. Expansion of production, competition, changes in economic models, unstable environment and so it all makes leaders of organizations set stringent requirements for workers. Education, professionalism, experience, personal qualities, communicative and so are not standard features during employment. Increase the weight of human factors led to the need for diverse qualitative and quantitative assessment of the qualities of the applicant. So classic recruitment fades into the background, and the latest technology replacing earlier.
Keywords: рекрутинг; персонал; конкурентна боротьба; recruting; personnel; competition; кафедра економіки праці та менеджменту