Перспективи розвитку вітчизняного виноробства - Мукоїд, Роман Миколайович; Бабич, Ірина Михайлівна; Винокурова Інна Олександрівна (My University, 2023)
Виноградарство і виноробство в Україні має багатовікову історію. Основномувиноградники зосереджені в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій таЗакарпатській областях. Географічно виділяється 6 основних виноробних регіонів України,15 макрозон (винних районів) і 58 мікрозон, хоча законодавчо ці зони не закріплені.

Viticulture and winemaking in Ukraine has a centuries-old history. The main vineyards are concentrated in Odesa, Kherson, Mykolaiv, Zaporizhzhia and Transcarpathian regions. Geographically, there are 6 main wine-growing regions of Ukraine, 15 macrozones (wine regions) and 58 microzones, although these zones are not fixed by law.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; виноградарсько-виноробний комплекс; ринок вина; viticulture and wine production complex; wine market