Розвиток співробітництва України з країнами Європейського Союзу - Курас, Артем Іванович; Пилипенко, Олександр Євгенійович (My University, 2019)
За роки незалежності були сформульовані основні цілі, геополітичні пріоритети та визначені основні вектори зовнішньоекономічної діяльності сучасної України. Головною метою зовнішньої політики України на сучасному етапі розвитку є забезпечення її територіальної цілісності, відстоювання національних інтересів, створення сприятливих умов для економічного зростання. Україна визначилась із своїм майбутнім і будує свою зовнішню політику виключно на принципах та нормах міжнародного права. During the years of independence, the main goals, the geopolitical priorities and the main vectors of foreign economic activity of modern Ukraine were formulated. The main goal of Ukraine's foreign policy at the present stage of development is to ensure its territorial integrity, defending national interests, and creating favorable conditions for economic growth. Ukraine has defined its future and is building its foreign policy exclusively on the principles and norms of international law.
Keywords: зовнішня політика України; геополітичні інтереси; торговельні відносини; Ukraine's foreign policy; geopolitical interests; trade relations; кафедра гуманітарних дисциплін