Інноваційне пакування кремових кондитерських виробів - Кохан, Олена Олександрівна; Кияниця, Світлана Геннадіївна; Камбулова, Юлія Вікторівна (My University, 2023)
В роботі розглянуті основні вимоги до сучасного пакування кремових кондитерських виробів, наведені основні шляхи подовження терміну зберігання швидкопсувної кондитерської продукції. Наведена характеристика способу пакування в модифікованому газовому середовищі, підбір суміші газів для різних продуктів харчування та досвід застосування цього методу при пакуванні тортів та тістечок.

The paper examines the main requirements for modern packaging of cream confectionery products, the main ways of extending the shelf life of perishable confectionery products are given. The characteristics of the method of packaging in a modified gas environment, the selection of a mixture of gases for various food products, and the experience of using this method in the packaging of cakes and pastries are given.
Keywords: кремові борошняні вироби; упаковка; термін зберігання; безпечність; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; creamy flour products; packaging; storage period; safety