Визначення значущості та оцінка ймовірності виникнення небезпечних чинників у системі НАССР для закладів ресторанного господарства - Губеня, Вячеслав Олександрович; Бондар, Наталія Петрівна; Дулька, Ольга Степанівна; Шаран, Лариса Олександрівна (My University, 2024)
Запровадження в Україні міжнародних стандартів з якості готельних послуг, а також якості і безпечності кулінарної продукції закладів ресторанного господарства, безпосередньо впливає на усі підприємства сфери гостинності. Незважаючи на те, що низка вітчизняних готельних підприємств і закладів ресторанного господарства вже досягли рівня вимог міжнародних норм якості обслуговування та безпеки ресторанної продукції, багато питань лишаються недостатньо розкритими та зрозумілими учасникам ринку, особливо в системі управління безпечністю харчової продукції НАССР. Так, наприклад, детальніших роз’яснень потребують процеси аналізу ризиків та небезпечних чинників у технологічних процесах зберігання і виробництва кулінарної продукції та оцінка ймовірності їх виникнення з метою встановлення раціональних заходів контролю для підприємств ресторанного господарства

The introduction in Ukraine of international standards for the quality of hotel services, as well as the quality and safety of culinary products of restaurant establishments, directly affects all enterprises in the field of hospitality. Despite the fact that a number of domestic hotel enterprises and restaurant establishments have already reached the level of international standards of service quality and restaurant product safety, many issues remain insufficiently disclosed and understood by market participants, especially in the HACCP food safety management system. So, for example, the processes of analyzing risks and dangerous factors in the technological processes of storage and production of culinary products and assessing the probability of their occurrence need more detailed explanations in order to establish rational control measures for restaurant enterprises
Keywords: кафедра готельно-ресторанної справи; безпечність кулінарної продукції; НАССР