Дослідження стабільності рослинніх олій та їх купажів при обсмажуванні картопляних чіпсів - Коваленко (Лисогор), Олена Артурівна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Радзієвська, Ірина Гіронтіївна; Гребень, Богдан Володимирович; Нагорний, Владислав Юрійович (My University, 2016)
Встановлено принципову можливість застосування купажів рослинних олій зі збалансованим складом поліненасичених жирних кислот родин ω6 та ω3 для виробництва картопляних чіпсів. Розроблено склад фритюрних жирів рослинного походження, які відповідають вимогам фізіологічної повноцінності продукту. Доведено доцільність їх застосування при виробництві картопляних чіпсів. За величиною пероксидного числа обрано жири, що найменш підлягають процесам пероксидації. It is established in principle the possibility of using blends of vegetable oils with a balanced composition of polyunsaturated fatty acids ω6 and ω3 family for the production of potato chips. A composition of the frying fat of plant origin that meet the requirements of the physiological usefulness of the product. The expediency of their use in the production of potato chips. The magnitude of the number of peroxide elected fats, which are less subject to peroxidation processes.
Keywords: фритюрний жир; картопляні чіпси; жирнокислотний склад; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; frying oil; potato chips; fatty acid composition