Стукальська (Іванова), Наталія МиколаївнаАнтоненко, Артем Васильович2021-12-022021-12-022021Стукальська, Н. М. Гастрономічний туризм в Україні як тренд популяризації нематеріальної культурної спадщини / Н. М. Стукальська, А. В. Антоненко // Нематеріальна культурна спадщина як сучасний туристичний ресурс: досвід, практики, інновації : тези доповідей ІV Міжнародної науково-практичної конференції-фестивалю, м. Київ, 20–21 травня 2021 р. – Київ : КНУКіМ, 2021. – С. 247–251.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36678Розглянуто особливості розвитку в Україні гастрономічного туризму. Визначено що соціально-економічні, політичні та релігійні фактори також впливають на гастрономічний туризм. В ході дослідження було виявлено, що Україна має достатні можливості для розвитку гастрономічного туризму. Проте на сьогодні даний вид туризму в країні знаходиться на початковому етапі становлення. Це пояснюється наявністю низки проблем, які стоять на перешкоді успішного розвитку гастрономічного туризму в нашій державі.туризмгастрономічні подорожігастрономічні фестиваліtourismgastronomic travelfood festivalsкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїГастрономічний туризм в Україні як тренд популяризації нематеріальної культурної спадщиниThesis