Гастрономічний туризм в Україні як тренд популяризації нематеріальної культурної спадщини - Стукальська (Іванова), Наталія Миколаївна; Антоненко, Артем Васильович (My University, 2021)
Розглянуто особливості розвитку в Україні гастрономічного туризму. Визначено що соціально-економічні, політичні та релігійні фактори також впливають на гастрономічний туризм. В ході дослідження було виявлено, що Україна має достатні можливості для розвитку гастрономічного туризму. Проте на сьогодні даний вид туризму в країні знаходиться на початковому етапі становлення. Це пояснюється наявністю низки проблем, які стоять на перешкоді успішного розвитку гастрономічного туризму в нашій державі.
Keywords: туризм; гастрономічні подорожі; гастрономічні фестивалі; tourism; gastronomic travel; food festivals; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції