Камінська (Халапсіна), Світлана ВладиславівнаСімахіна, Галина ОлександрівнаНауменко, Наталія Валентинівна2021-12-302021-12-302021Камінська, С. В. Зміна вмісту біокомпонентів плодів та ягід при заморожуванні різними способами життєдіяльності / С. В. Камінська, Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко // Grail of Sciencе : International scientific journal. – № 11. – 2021. – С. 136–140.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/36864Сучасні вимоги до якості та безпеки харчових продуктів вимагають подальшого розвитку технологій зберігання та транспортування агропродовольчої продукції, зокрема плодів та ягід. Ці технології повинні забезпечувати збереження якісних показників продукції, що зберігається, незалежно від термінів. У наукових статтях зарубіжних та вітчизняних вчених доведено, що при заморожуванні хімічний склад сировини та напівфабрикатів істотно не змінюється і їх властивості максимально наближені до сировинних. Одним із найважливіших параметрів, що впливають на якість харчових продуктів, напівфабрикатів та сировини під час зберігання та охолодження, є температура зберігання, а при виробництві заморожених продуктів і їх використанні - температура та швидкість заморожування. Modern requirements for food quality and safety require further development of technologies for storage and transportation of agri-food products, including fruits and berries. These technologies must ensure the preservation of the quality of stored products, regardless of the timing. In scientific articles of foreign and domestic scientists it is proved that during freezing the chemical composition of raw materials and semi-finished products does not change significantly and their properties are as close as possible to raw materials. One of the most important parameters that affect the quality of food, semi-finished products and raw materials during storage and cooling is the storage temperature, and in the production of frozen products and their use - the temperature and speed of freezing.otherзаморожуванняплодиягодиаскорбінова кислотабіофлавоноїдиascorbic acidfreezingfruitsberriesbioflavonoidsкафедра технології оздоровчих продуктівкафедра іноземних мов професійного спрямуванняЗміна вмісту біокомпонентів плодів та ягід при заморожуванні різними способамиArticle