Ентропійний метод аналізу енергетичної недосконалості сушильної установки: визначення відносних характеристик необоротності процесів - Шутюк, Віталій Володимирович; Василенко, Сергій Михайлович; Самійленко, Сергій Миколайович; Бут, Сергій Анатолійович (My University, 2016)
Розроблено комплексну методику аналізу енергетичної ефективності сушильної установки на основі ентропійного методу аналізу енергетичної недосконалості, яка передбачає спільне застосування першого та другого законів термодинаміки. Основою методики є аналіз сушильної установки як єдиної термодинамічної системи з відповідними матеріальними, енергетичними та ентропійними потоками. Розроблена методика ефективна як для оптимізації енергетичних характеристик діючих, так і під час проектування нових сушильних систем.
Keywords: сушіння; системний аналіз; ентропія; необоротність; drying; system analysis; entropy; irreversibility; кафедра технології консервування; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки