Статистичний процес пароутворення при кипінні на фіксованих центрах - Кулінченко, Віталій Романович; Оноприенко, О. О.; Носенко, Володимир Єрофійович (My University, 2002)
В роботі доведено, що такі параметри бульбашкового кипіння як максимальний відривний діаметр і частота генерації парової фази підпорядковуються нормальному статистичному розподілу з довірчою ймовірністю 0,97.

Such parameters of vesicle boiling as maximal diameter of tearing off and frequence of vapour generation are proven in this work subordinate to normal statistical distribution with confident probability.
Keywords: частота генерації; кипіння; відривний діаметр; пароутворення; кафедра фізики та професійної безпеки; vapour creation; boiling; diameter of tearing off; frequence of vapour generation; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв