Прес для виготовлення паливних брикетів (Патент на корисну модель № 98123) - Пустовойтенко, Валерій Павлович; Демченко, Володимир Іванович; Сегай, Александр Михайлович; Присяжнюк, Володимир Костянтинович; Серьогін, Олександр Олександрович (Національний університет харчових технологій, 2015)
Прес для виготовлення паливних брикетів, що містить насос, опорну раму, на якій встановлені бункер, пресувальний гідроциліндр з ділянкою пресування,гідроциліндр-ущільнювач, призначений для подання сировини до ділянки пресування, який відрізняється тим, що пресувальний гідроциліндр виконаний у вигляді двопоршневого гідроциліндра, який містить циліндричну камеру з розташованими у ній з можливістю симетричного синхронного поступального руху у протилежних напрямках двох однакових незалежних один від одного поршнів зі штоками, щонайменше дві ділянки пресування, розташовані у зонах, сполучених з протилежними торцями циліндричної камери пресувального гідроциліндра, в кожній ділянці пресування співвісно із поршнями пресувального гідроциліндра встановлені пуансон з відповідним штоком і матриця, призначені для виготовлення паливного брикету заданих розмірів. Press for manufacturing fuel pellets containing the pump bearing frame, on which the hopper pressing portion of the pressing cylinder, cylinder-gasket materials intended for submission to the area pressing, characterized in that the pressing cylinder is designed as a cylinder dvoporshnevoho containing a cylindrical chamber with arranged it with the possibility of symmetrical simultaneous forward movement in opposite directions two identical mutually independent piston rod with at least two pressing areas located in areas connected to opposite ends of the cylindrical bale chamber cylinder in each section pressing pistons coaxially with the pressing punch cylinder installed with the appropriate rod and matrix intended for the manufacture of fuel briquettes defined sizes. 2. Press for production of fuel pellets of claim. 1, characterized in that the rod has a helical groove punch on the side surface.
Keywords: прес; паливні брикети; корисна модель; press; fuel briquettes; utility model; кафедра електропостачання і енергоменеджменту