Удосконалення водопідготовки у виробництві квасу - Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана Іванівна; Дулька, Ольга Степанівна; Сагайдак, Мирослава; Чуприна, Наталія Вікторівна; Коваленко, Олена (My University, 2015)
Біологічна активність напоїв значно залежить від окисно-відновного потенціалу. Розроблено математичні моделі технології одержання квасу при застосуванні підготовленої води різними способами та застосуванням дріжджів Saccharomyces cerevisiae МП-10. Встановлено, що квас приготовлений на підготовленій воді послідовно обробленій клиноптилолітом, активним вугіллям та гірським кришталем має наближене до фізіологічного значення ОВП, що сприятиме загальнооздоровчому та лікувально-профілактичному ефекту під час вживання напою. Biological activity of drinks is largely dependent on the redox potential. Mathematical models of technology for the application of the leaven of prepared water in different ways and using the yeast Saccharomyces cerevisiae MT-10. Found that brew cooked in water prepared consistently treated clinoptilolite, activated charcoal and rock crystal is close to the physiological significance of the PLO to facilitate and generall health care effect during use of the drink.
Keywords: удосконалення водопідготовки; виробництво квасу; improvement of water treatment; production of kvass; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства