Гідравліка, гідравлічні машини і гідропневмопривід. Частина І. Гідравліка і гідравлічні машини у стислому викладі : навчальний посібник - Кулінченко, Віталій Романович (My University, 2008)
Навчальне видання відповідає навчальній програмі єдиній для різних інженерно-технічних спеціальностей. Розглянуто питання загальної гідравліки крапельних рідин, які знаходяться у стані спокою чи рухаються в трубопроводах, каналах, руслах, через отвори і насадки; визначаються коефіцієнти втрат на тертя в місцевих опорах і по довжині. Розглянуто робочі процеси в лопатевих і об'ємних насосах Навчальне видання розраховане на студентів інженерно-технічних спеціальностей університетів.

Educational edition answers an on-line tutorial the unique for different of tngineering-technical specialities. The question of general hydraulics of tiny liquids, which are in a state of rest or move in pipelines, ductings, river-beds, is considered, through openings and attachments; the coefficients of losses are determined on a friction in local resistances and on length. Workings processes are considered in blade and by volume pumps Educational edition is counted on the students of tngineering-technical specialities of universities.
Keywords: гідравліка; hydraulics; статика; динаміка; гідравлічні машини; statics; dynamics; hydraulic machines; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв