Дослідження ефективності роботи функціонального мехатронного модуля для рідких харчових продуктів - Муравйова, Юлія Віталіївна; Слюсар, Лілія Олександрівна; Масло, Микола Андрійович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна (My University, 2023)
Функціональні мехатронні модулі систем дозування рідких харчових продуктів широко використовуються на етапі фасування-дозування рідких харових продуктів у споживчу тару. Перевага таких модулів полягає у герметичності та простоті керування. Однак відсутня можливість регулювання витратних характеристик з метою безперервного дозування без формування залишків продукту.

Functional mechatronic modules of liquid food dosing systems are widely used at the stage of packaging and dosing of liquid food products into consumer containers. The advantage of such modules is their tightness and ease of operation. However, there is no possibility of adjusting the flow characteristics for continuous dosing without forming product residues.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; функціональний мехатронний модуль; рідкий продукт; дозування; functional mechatronic module; liquid product; dosage