Підвищення ефективності роботи провальних тарілок - Булій, Юрій Володимирович; Куц, Анатолій Михайлович; Кириленко, Роман Григорович (My University, 2019)
Запропонована інноваційна технологія, яка передбачає контрольовані цикли затримки рідини на полотнах провальних тарілок та її періодичний перелив черезвсі отвори або щілини з верхніх тарілок на нижні. Для реалізації способу запропоновано технічне рішення, яке дозволяє змінювати швидкість пари в отворах або щілинах від 1 до 16 м/с завдяки зміні вільного перерізу тарілок в заданому діапазоні значень. An innovative technology is proposed that provides controlled cycles of fluid retention on canvas failure plates and its periodic overflow through all openings or cracks from the upper plates to the lower ones. To implement the method, a technical solution is proposed that allows you to change the velocity of steam in holes or slits from 1 to 16 m / s by changing the free cross-section of plates in a given range of values.
Keywords: контактні пристрої; ректифікація; масообмін; домішки; етиловий спирт; ethyl alcohol; contact devices; rectification; mass transfer; impurities; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства