Заярнюк, Анна ВіталіївнаЛич (Ткаченко), Інна Валентинівна2024-11-142024-11-142018Заярнюк, А. Протимікробні властивості біологічно активних компонентів молозива корів / А. В. Заярнюк, І. В. Лич // Шевченківська весна: досягнення біологічної науки / BioScience Advances : збірник тез XVI Міжнародної наукової конференції студентів та молодих вчених, 24 – 27 квітня 2018 р. – Паливода А.В., 2018. – С. 88–89.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45792У звʼязку зі зростаючою проблемою підвищення резистентності бактерій до антибіотиків, науковці стикаються з пошуком нових речовин, здатних пригнічувати ріст і розвиток бактерій. Сьогодні зростає інтерес до пептидів, отриманих із молозива корів, які можуть мати антимікробні властивості, оскільки вони мають високу толерантність, низьку токсичність і можуть протидіяти розвитку резистентності мікроорганізмів.In connection with the growing problem of bacterial resistance to antibiotics increase, the scientic community faces the search for new substances that have the ability to suppress the growth and development of bacteria’s. Today, there is growing interest in peptides derived from cows’ colostrum, which can act as antimicrobial therapeutic agents, because they have high tolerance, low toxicity and can counteract the development of microbial resistance.ukкафедра біотехнології і мікробіологіїмолозивосуміш біоактивних фрагментів молозивапатогенні мікроорганізмиcolostrummixture of bioactive fragments of colostrumpathogenic microorganismsПротимікробні властивості біологічно активних компонентів молозива корівThesis