Протимікробні властивості біологічно активних компонентів молозива корів - Заярнюк, Анна Віталіївна; Лич (Ткаченко), Інна Валентинівна (My University, 2018)
У звʼязку зі зростаючою проблемою підвищення резистентності бактерій до антибіотиків, науковці стикаються з пошуком нових речовин, здатних пригнічувати ріст і розвиток бактерій. Сьогодні зростає інтерес до пептидів, отриманих із молозива корів, які можуть мати антимікробні властивості, оскільки вони мають високу толерантність, низьку токсичність і можуть протидіяти розвитку резистентності мікроорганізмів.

In connection with the growing problem of bacterial resistance to antibiotics increase, the scientic community faces the search for new substances that have the ability to suppress the growth and development of bacteria’s. Today, there is growing interest in peptides derived from cows’ colostrum, which can act as antimicrobial therapeutic agents, because they have high tolerance, low toxicity and can counteract the development of microbial resistance.
Keywords: кафедра біотехнології і мікробіології; молозиво; суміш біоактивних фрагментів молозива; патогенні мікроорганізми; colostrum; mixture of bioactive fragments of colostrum; pathogenic microorganisms