Спосіб виготовлення сирного продукту (Патент на корисну модель № 74804) - Онопрійчук, Олена Олександрівна; Подковко, Оксана Анатоліївна; Федюк, Олег Олександрович; Науменко, Ганна Володимирівна; Дуб, Сергій Михайлович (My University, 2012)
Спосіб виготовлення сирного продукту, що включає підбір і підготовку сировини, складання сирної маси, плавлення з солями-плавителями за температури 80-85 °С протягом 15-20 хв. з внесенням жирового компоненту, фасування, охолодження, який відрізняється тим, що вносять сир кисломолочний знежирений в кількості 33-35 %, баластні речовини в кількості 1,5-2,0 %, а як жировий компонент вносять рослинну рафіновану дезодоровану соняшникову олію в кількості 11-12 %. A method of making cheese products, including the selection and preparation of raw materials, preparation of cheese mass, melting salts-plavytelyamy at temperatures 80-85 ° C for 15-20 minutes. with the introduction of fat component, packaging, cooling, wherein introducing low-fat cottage cheese in an amount of 33-35% ballast substances in quantities of 1.5-2.0% and a fat component making plant refined deodorized sunflower oil in an amount 11-12%.
Keywords: сирний продукт; cheese product; плавлення; melting; кафедра технології молока і молочних продуктів