Обґрунтування складу кисломолочного напою для харчування спортсменів - Стеценко, Наталія Олександрівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна (My University, 2020)
В роботі розглянуті сучасні аспекти створення напоїв для спортсменів. На основі проведеного аналізу обґрунтовано вибір кисломолочного напою як перспективної основи для збагачення функціональними інгредієнтами. Показано необхідність використання сполук кальцію у спортивному харчуванні, обґрунтовано вибір лактату кальцію як збагачувача, встановлені оптимальні умови його підготовки та внесення у харчову основу. The paper discusses the modern aspects of creating drinks for athletes. Based on the analysis, the choice of a fermented milk drink as a promising basis for enrichment with functional ingredients is substantiated. The necessity of using calcium compounds in sports nutrition is shown, the choice of calcium lactate as an enrichment agent is substantiated, the optimal conditions for its preparation and adding into the food base are established.
Keywords: харчування спортсменів; кисломолочний напій; лактат кальцію; мальтодекстрин; напій спеціального призначення; athlete's nutrition; fermented milk drink; calcium lactate; maltodextrin; special purpose drink; кисломолочный напиток; кафедра технології оздоровчих продуктів