Kuzmin, OlegZubkova, ValentynaShendrik, TatianaKorenets, YuriіKuzmin, AntonBilenky, Pavel2019-11-252019-11-252018Internal mechanisms for establishment of the equilibrium state of water-alcohol mixtures in vodka technology / O. Kuzmin, V. Zubkova, T. Shendrik, Y. Korenets, A. Kuzmin, P. Bilenkyi // Ukrainian Food Journal. – Kyiv : NUFT, 2018. – Vol. 7, Issue 4. – P. 655–670.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30355The aim of the publication is to study the mechanism of the establishment of relaxation of water-alcohol mixtures in the main stages of creating vodka in the application of electrochemical activation at the stage of Na-cationization process water softening.Метою публікації є дослідження механізму встановлення релаксації водно-спиртових сумішей на основних етапах створення горілки при застосуванні електрохімічної активації на стадії Na-катіонного зм’якшення технологічної води.enwater-alcohol mixtureNa-cationizationelectrochemical activation1H NMRhydroxyl protonsводно-спиртова сумішNa-катіонуванняелектрохімічна активація1Н ЯМР спектроскопіягідроксильні протоникафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїInternal mechanisms for establishment of the equilibrium state of water-alcohol mixtures in vodka technologyArticle