Визначення Cd (II) за допомогою метилтимолового синього методом твердофазної спектрофотометрії - Костенко, Єлизавета Євгеніївна (My University, 2007)
Досліджена взаємодія Сd (II) з метилтимоловим синім у фазі полімерного аніонообмінника. Встановлені оптимальні умови реакції і склад утворюваного на поверхні комплексу, запропонована схема взаємодії на границі розділу фаз. Розроблена методика твердофазного спектрофотометричного визначення Сd (II) з межею виявлення 0,22 мкг/см3.

The interaction of Сd (II) with Methylthymolic Blue in the solid-phase was studied. The optimum conditions of the reaction and the composition of complex that is formed at the surface were found, and a scheme was proposed for the interaction at the phase boundary. A solid-phase spectrophotometric procedur was developed for determination of Сd (II) with detection limit of 0.22 g/sm3, respectively.
Keywords: визначення металів; іммобілізовані барвники; кадмій; metal definition; immobilized dyes; кафедра харчової хімії