Bazhay-Zhezherun, SvitlanaBereza-Kindzerska, LudmylaBashta, АllaFedorenko, Tetiana2024-06-142024-06-142024Enrichment of whole grain bread with herbal additives / S. Bazhay-Zhezherun, L. Bereza-Kindzerska, А. Bashta, Т. Fedorenko // Proceedings of the VІ International Conference on European Dimensions of Sustainable Development, 15–17 May 2024. – Kyiv : NUFT, 2024. – Р. 102.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43488We investigated the organoleptic parameters of sweet potato fruits and puree from it, as well as the chemical composition of the specified raw materials. Sweet potato puree is a source of natural antioxidants – ascorbic acid, rutin, carotenoids, phenolic compounds. We researched the influence of hemp flour and sweet potato puree on physico-chemical quality indicators of dough and whole grain breadДосліджено органолептичні показники плодів батату та пюре з нього, а також хімічний склад зазначеної сировини. Пюре з батату є джерелом природних антиоксидантів – аскорбінової кислоти, рутину, каротиноїдів, фенольних сполук. Досліджено вплив конопляного борошна та пюре батату на фізико-хімічні показники якості тіста та цільнозернового хлібаenwhole grain breadцільнозерновий хлібsweet potatoбататhemp flourборошно конопельfunctional food productфункцірнальні харчові продуктикафедра технології оздоровчих продуктівEnrichment of whole grain bread with herbal additivesThesishttps://orcid.org/0000-0002-5382-4842https://orcid.org/0000-0003-0310-3788