Застосування модифікованих інтерферонів у протипухлинній терапії - Боднар, Оксана Валентинівна; Скроцька, Оксана Ігорівна (My University, 2018)
З початку відкриття інтерферонів (ІФН), дослідження їх біологічних властивостей були пов’язані з встановленням противірусної активності. Пізніше були виявлені інші властивості ІФН: антипроліферативні, імуномодулюючі, антибактеріальні та протипухлинні. Нині ІФН I та ІІ типу з успіхом використовуються для лікування ряду онкологічних захворювань. На сьогодні проводять чимало досліджень щодо властивостей модифікованих препаратів, що використовуються в протираковій терапії на основі ІФН.
Keywords: інтерферон; рак; протипухлинна терапія; interferon; cancer; antitumor therapy; кафедра біотехнології і мікробіології