Біологічна дія наночасток золота, отриманих з використанням дріжджів - Потапенко, Валерія Віталіївна; Скроцька, Оксана Ігорівна (My University, 2022)
Наночастинки золота є досить цікавим об'єктом для інтенсивних досліджень в даному напрямку через можливість контролювати їх геометричні та оптичні властивості під час отримання. Таким чином, наночастинки золота можуть бути використані як наноплатформи для ефективної та адресної доставки ліків, швидко долаючи безліч біологічних, біофізичних та біомедичних бар'єрів.
Keywords: наночастинки золота; біогенний синтез; дріжджі; gold nanoparticles; biogenic synthesis; yeast; кафедра біотехнології і мікробіології