Financial resources of the insurance company and their proper management - Demianchuk, Svitlana; Nikitenko, Olga (My University, 2020)
Страхування як вид діяльності базується насамперед на формуванні та використанні страхового фонду, що тягне за собою можливість відхилень у обсязі сформованого страхового фонду та необхідність його виплати страхового відшкодування. Важливим моментом управління фінансовими ресурсами є планування своїх доходів і розробка цієї стратегії необхідна, виходячи з можливостей конкретної страхової компанії. Розробляючи стратегію формування фінансових ресурсів страхової компанії, слід усвідомлювати, що їх кількісний та якісний статус впливає на таку важливу фінансову характеристику страхової компанії, як її платоспроможність. Insurance as a type of activity is based primarily on the formation and use of the insurance fund, which entails the possibility of deviations in the volume of the insurance fund formed and the need for it to pay insurance compensation. An important point in managing financial resources is to plan their revenues and to develop this strategy is necessary, based on the capabilities of a specific insurance company. In developing a strategy for the formation of financial resources of an insurance company, one should be aware that their quantitative and qualitative status influences such an important financial characteristic of an insurance company as its solvency.
Keywords: платоспроможність; дохід; фінансові ресурси; страхування; фінансові установи; solvency; income; financial resources; insurance; financial institutions; кафедра ділової іноземної мови та міжнародної комунікації