Сапіга, Вікторія ЯрославівнаМихалевич, Артур ПетровичПоліщук, Галина ЄвгеніївнаОсьмак (Федченко), Тетяна Григорівна2021-06-032021-06-032021Особливості виробництва морозива ацидофільно-сироваткового, збагаченого білком / В. Сапіга, А. Михалевич, Г. Поліщук, Т. Осьмак // Інноваційний розвиток готельно-ресторанного господарства та харчових виробництв : матеріали II Міжнародної науково-практичної інтернет- конференції, 30 квітня 2021 р. – Прага : Oktan Print s.r.o., 2021. – С. 213-214.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34269Сучасний стиль життя призводить до значних змін в раціоні харчування людини. Надмірне споживання вуглеводів і жирів, збіднення раціону за вмістом білку, про- та пребіотиків, низька фізична активність є причиною зростання серцево-судинних захворювань, ожиріння і захворювань на цукровий діабет. Серед нового покоління вже є значний відсоток дітей і підлітків, що мають зайву вагу та порушення функції кишечника. Тому в останні роки зростають обсяги виробництва харчових продуктів оздоровчого харчування, знижується їх калорійність, збільшується частка у їх складі інгредієнтів з лікувальними або профілактичними властивостями.otherморозивоацидофільно-сироватковебілкиice creamacidophilic serumproteinsкафедра технології молока і молочних продуктівОсобливості виробництва морозива ацидофільно-сироваткового, збагаченого білкомThesis