Аналіз енергозаощадних способів кипятіння пивного сусла - Удодов, Сергій Олександрович; Мерзляк, Дмитро Вікторович; Марцинкевич, Леся Валентинівна (My University, 2014)
Пивоварна галузь харчової промисловості, як і всі інші галузі, зосереджує свою увагу на скороченні витрат енергії в виробництві або пошуку альтернативних джерел енергії. Безумовно в пивоварінні основна частина енергії витрачається на варильне відділення де найбільш енергоємним є процес кип'ятіння сусла з хмелем. Pivovarna Galouzeau harchovoї promislovostі, yak i vsі INSHI the Branch, its zoseredzhuє uwagi on skorochennі vitrat energії in virobnitstvі abo Poshuk alternative Jerel energії. Bezumovno in pivovarіnnі The basic Chastina energії vitrachaєtsya on new brewing vіddіlennya de naybіlsh energoєmnim Yea processes kip'yatіnnya wort h hops.
Keywords: способи кипятіння; пивне сусло; харчова промисловість; means boiling; beer wort; food industry; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв