Пасічний, Василь МиколайовичКлименко, Михайло МиколайовичТимошенко (Кремешна), Ірина Володимирівна2013-03-042013-03-042003Патент 58022 UA, МПК (2006) С 09 В 61/00 Спосіб виробництва червоного барвника з буряку / Пасічний В. М., Клименко М. М., Кремешна І. В. ; Заявник і патентовласник - Національний університет харчових технологій. — № 20002076217 ; заявл. 25.07.2002 ; опубл. 15.07.2003 , Бюл. № 7, 2003 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6722Розроблено спосіб виробництва червоного бурякового барвника, що включає миття буряку, подрібнення, введення стабілізатора, який відрізняється тим, що як стабілізатор використовується розчин, що містить лимонну кислоту, фосфати. В перерахунку на суху масу бурякового порошку сухих стабілізуючих речовин при гідромодулі розчин – буряковий порошок, із подальшим проведенням стабілізації забарвлення порошку буряку цим розчином при Ph 4,0-5,5, висушуванням та диспергуванням висушеного матеріалу до розміру частинок 0,1-0,3 мм.otherбарвникподрібненнястабілізаторгідромодуліdyegrindingstabilizerhydromoduledispersingкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСпосіб виробництва червоного бурякового барвника (Деклараційний патент на винахід №58022)Other