Сушарка з киплячим шаром (Патент на корисну модель 86739) - Якобчук, Роман Леонідович; Похожаєв, Олександр Євгенійович (My University, 2014)
Сушарка з киплячим шаром складається з однієї газорозподільної решітки, яка призначена для сушіння, патрубків для підведення та відведення теплоносія та патрубків підведення та відведення продукту. Додатково встановлено одну газорозподільну решітку для охолодження, та під решітками встановлено спеціальні профілі для направлення руху теплоносія. A fluidized-bed dryer comprises one gas-distribution grate intended for drying, branch pipes for supply and discharge of heat carrier and branch pipes for supply and discharge of product. Additionally one gas distribution grate for cooling is installed, and under the grates special profiles for direction of heat carrier flow are installed.
Keywords: киплячий шар; сушарка; сипкий матеріал; fluidized bed; dryer; granular materials; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування