Розроблення способу виробництва функціонального збагачувача антиоксидантної дії на основі плодів помело та контроль його якості - Стеценко, Наталія Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна (Primedia eLaunch, 2021)
В роботі запропоновано спосіб виробництва натурального збагачувача на основі пюре помело. Він є джерелом функціональних інгредієнтів антиоксидантної дії і може бути використаний як в індивідуальному харчуванні, так і при виробництві оздоровчих, функціональних та лікувально-профілактичних харчових продуктів. Були визначені біохімічний склад, органолептичні та фізико-хімічні властивості отриманого продукту. Проведені дослідження підтвердили, що отримане за запропонованим способом виробництва пюре помело володіє високими показниками якості. The method of natural enrichment on the basis of pomelo puree production is offered in the work. It is a source of functional ingredients with antioxidant action and can be used both in individual nutrition and in the production of health, functional and therapeutic foods. The biochemical composition, organoleptic and physicochemical properties of the obtained product were determined. Studies have confirmed that obtained by the proposed method of production of pomelo puree has high quality indicators.
Keywords: функціональний продукт; функціональний інгредієнт; помело; антиоксидантна дія; збагачувач; functional product; functional ingredient; pomelo; antioxidant action; enrichment; кафедра технології оздоровчих продуктів