Характер інфрачервоних спектрів насіння соняшнику кондитерських сортів - Гуцало, Інна Володимирівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Вєдмєдєва, К. В. (My University, 2015)
Класичний хімічний аналіз різних органічних зразків займає значний час, вимагає застосування дорогих і шкідливих реактивів, високої кваліфікації персоналу і добре обладнаних лабораторій. При нинішньому зростаючому світовому рівні промисловості та сільського господарства, збільшенні імпорту та експорту, появі великої кількості дрібних виробників особливої актуальності набувають ефективні та досить точні методи контролю якості різної продукції. Альтернативним і ефективним способом хімічному аналізу є спектроскопія. Classic chemical analysis of various organic samples takes considerable time, requires the use of expensive and hazardous reagents, qualified personnel and well-equipped laboratories. With the current growing global level of industry and agriculture, increasing imports and exports, a large number of small producers special urgency efficient and reasonably accurate methods for quality control of various products. An alternative and effective way chemical analysis is spectroscopy.
Keywords: інфрачервоний спектр; насіння соняшника; кондитерські сорти; infrared spectrum; sunflower seeds; confectionery varieties; кафедра фізики та професійної безпеки