Значення управлінського обліку в системі інформаційного забезпечення менеджменту - Ніколаєнко, Світлана Миколаївна; Гейвич, Лілія Вікторівна (My University, 2012)
Управління підприємством розглядається як процес координації та регулювання його діяльності для досягнення поставлених цілей. Для забезпечення всіх функцій управління на відповідних рівнях потрібна цільова інформація. Взагалі управлінський процес починається з інформації, тобто розробки системи планів, на основі якої оцінюється діяльність (облік та контроль основних показників діяльності), виявляються резерви за рахунок аналізу, приймаються рішення та оцінюється їх ефективність.
Keywords: кафедра обліку і аудиту; інформаційне забезпечення; менеджмент; управлінський облік; information support; management; management account; управленческий учет; информационное обеспечение