Система нечіткого керування технологічним об'єктом (Патент на корисну модель № 103582) - Кишенько, Василь Дмитрович; Ладанюк, Анатолій Петрович; Сюмаченко, Дмитро Миколайович (My University, 2015)
Система нечіткого керування технологічним об'єктом містить об'єкт керування, вихід якого зв'язаний з блоком порівняння, який під'єднаний до входу багатопараметричного регулятора, що включає пропорційну, інтегральну, диференційну складову другого порядку та третього порядку, і вихід якого з'єднаний з блоком нечіткої логіки, що зв'язана з входом об'єкта керування. Вихід об'єкта керування послідовно з'єднаний з ідентифікатором запізнення, блоком визначення нечіткої тенденції та блоком нечіткої логіки, до входу якого під'єднаний вихід блока лінгвістичних правил, що зв'язаний із вейвлет-аналізатором збурень.
Keywords: кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка; нечітке керування; вейвлет-аналіз; fuzzy control; wavelet analysis